A project I was working on

Today I decided to share a project I have made using several Spellbinders Dies. I was in the mood to create something using as many Spellbinders Dies possible. Yes, it was one of those days when I go crazy about all those Dies I have. Well, it was made for a little girl and I wanted to use just a bit of color and a lot of white. Since I already had a similar post about how I make mini photo albums, and how the owner should finish it, this time I decided to explain the procedure in Croatian. Basically, all you need to do is cut out and place the photos first, and then go crazy with the embellishments that one receives together with the album. And here are several ideas.

***

Uz svaki foto album dolazi nekoliko ukrasa kojima je potrebno dovršiti ukrašavanje.
IMG_3171Ovdje, na prvoj stranici, potrebno je izrezati fotografiju u obliku kruga i umetnut ju ispod čipke i trake. Dodatno ukrašavanje možda i nije potrebno (sve ovisi o vašem ukusu).
IMG_3169Okrugla fotografija dolazi, naravno, i na drugoj stranici. Ovdje preporučam manju fotografiju kako bi se još uvijek vidio ostatak (rub) čipkice. Na samu fotografiju može se staviti ovaj tzv. tag u koji se može upisati neki datum, ime ili drugi sličan tekst. A na trećoj stranici koja je više ovalnog oblika, poslužila sam se malenom drvenom kvačicom koja može biti pričvršćena izravno na fotografiju. Mali praktičan savjet bi bio da kvačicu zalijepite kako bi ostala čvrsto na mjestu.
IMG_3172Uz tagove raznih oblika u paketić volim staviti i ukrase prigodne za dječje projekte. Tako se možete poigrati avionima, medom ili npr. patkom, koji se lijepe na fotografije (obično uz rub), a sve se dodatno može još ukrasiti špagom ili npr. gumbićima (vidi ovaj projekt).
IMG_3181Kako je ovaj projekt namijenjen djevojčici, cvjetići su bili nezaobilazni. Listiće možete zalijepiti običnim ljepilom za papir, i potom u sredinu staviti cvjetić. Naravno, sve se lijepi na samu fotografiju.
IMG_3182Na ovoj se stranici slika umeće ispod trakice, a poželjno je nakon toga ispod čvora mašne staviti tanju ljepljivu spužvu i to sve pričvrstiti na samu fotografiju, kako bi se cijeli ukras bolje držao.
IMG_3189Prije nego zalijepite fotografiju na ovaj list, običnom ljepljivom trakom zalijepite traku za zadnji dio fotografije i tek nakon toga sve zalijepite u album. Sviđa mi se što srca možete i nakon ljepljenja micati.
IMG_3191Još pokoji cvjetić ili tag nije na odmet.
IMG_3204 IMG_3198Ovo su samo neke ideje i smjernice, no ne smijemo zaboraviti da je u kreativnom radu najvažnije uživati. 😉

Za kraj evo nekoliko općenitih savjeta:

  • Pokušajte svoj album ispuniti fotografijama na kojima prevladavaju iste boje ili čak crno bijelim fotografijama. Nije loše isplanirati tijek albuma, i potom prionuti sakupljanju fotografija ili možda samom fotografiranju. Budući da se radi o mini foto albumu, najbolje je koristiti fotografije na kojima su lica veća (vidi primjer ovdje). To bi značilo da grupne fotografije nisu najbolji izbor za ovu vrstu albuma).
  • Kako bi se postigo efekt trodimenzionalnosti, gotovo sve slike ili ukrasi mogu se lijepiti malenim ljepljivim jastučićima koji dolaze zajedno s ukrasima. Oni se postavljaju na ključna mjesta ali ne preblizu rubu kako bi fotografija ili ukras stabilno stajao.
  • Uvez ovog albuma je dosta jednostavan. Prilikom listanja traka se jednostavno može opustiti, a po završetku listanja jednako tako se može zategnuti.
Advertisements
A project I was working on

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s